این نوشته آموزشی ترجمه متن زیر است.
World Intellectual Property Organization, Summaries of Conventions, Treaties and Agreements Administered by WIPO, 2013, P. 20
موافقت نامه لیسبون حمایت از اسامی مبدأ را مقرر کرده است. اسم مبدأ « نشانه جغرافیایی یک کشور، منطقه یا محل است که برای معرفی محصولاتی که در آنجا تولید شده اند، بهکار گرفته می شوند و کیفیت یا ویژگیهای محصول منحصراً و ضرورتاً به عوامل محیط جغرافیایی آن مثل عوامل طبیعی و انسانی وابسته است» ( ماده2). این اسامی به درخواست مقامات صالح کشورهای عضو در دفتر بین المللی وایپو در ژنو ثبت می شود. دفتر بین المللی این اسامی مبدأ را ثبت بین المللی نموده و به طور رسمی به اطلاع دیگر اعضا می رساند. همچنین آنها را در بولتن رسمی اسامی مبدأ در سیستم لیسبون منتشر می کند. هر یک از اعضا می تواند ظرف یک سال از دریافت اطلاعیه ثبت اسم مبدأ اعلام نماید که حمایت از آن اسم را در قلمرو سرزمینی خود تضمین نمی کند (بند 3 ماده 5). چنین بیانیه ای باید حاوی دلایل عدم حمایت باشد. متعاقباً کشورهای عضو می توانند این امتناع را با فرآیند پیش بینیشده در سیستم لیسبون لغو کنند. اسم مبدأ ثبت شده، در برابر غصب یا تقلید، حتی زمانی که در ترجمه استفاده می شود و همراه با واژه هایی مانند «نوع»، «گروه» و امثال آن می آید (ماده 3)، حمایت می شود و تا زمانی که در کشور مبدأ مورد حمایت است، نمی تواند در سایر کشورهای عضو عمومی و ژنریک تلقی شود (ماده 6).
از ژانویه 2010 کشورهای عضو اختیار صدور بیانیه اعطای حمایت را داشته اند. این بیانیه وضعیت اطلاع در مورد ثبت بین المللی را در کشورهای عضو بهبود می بخشد. اگر کشورهای متعاهد می دانند که بیانیه امتناع از حمایت را صادر نخواهند کرد و یا بیانیه حمایت می تواند جای لغو امتناع از حمایت را که از قبل داده شده بود، بگیرد، می توانند قبل از انقضای مدت یک ساله اعلام امتناع طبق ماده 5 (3)، بیانیه حمایت را صادر کنند.
موافقت نامه لیسبون که در سال 1958 به تصویب رسید، در استکهلم در سال 1967 تجدید نظر شد و در سال 1979 اصلاح شد. موافقت نامه لیسبون یک اتحادیه که دارای یک مجمع بود ایجاد کرد. هر عضو اتحادیهای که حداقل به ضوابط اداری و نهایی قانون استکهلم ملحق شده، عضو مجمع عمومی می باشد.
موافقت نامه (که متن کامل آن در www.wipo.int/treaties در دسترس است) برای اعضای کنوانسیون پاریس در مورد حمایت از مالکیت صنعتی (1883) آزاد است. اسناد تصویب یا الحاق باید به مدیر کل وایپو سپرده شود.